12 de maig 2011

LA AVERÍA
(al Teatre Romea)




          Avís urgent! Els que encara no hagin vist La Avería, en cartell al Romea, que no ho facin! Si tenen comprades les entrades que les regalin a algun enemic, si els en queden encara. Per a mi és la segona obra més dolenta que he vist en la meva vida.
          Anem a pams. Friedrich Durrenmatt no va escriure Die Panne com a obra de teatre, era una  novel·leta que posteriorment va adaptar com a guió radiofònic. Més endavant va ser adaptada com a obra de teatre, però no per ell, i fins i tot se’n va fer una versió cinematogràfica (Ettore Scola 1972).
          La idea és original. Una persona que viatja en automòbil té una averia, quedant-se tirat en un poblet. És acollit en una casa, la mansió d’un antic magistrat que li explica que aquella nit té convidats a sopar, gent de la professió, jubilats com ell que simulen judicis i ell en podria protagonitzar un.
          La adaptació de Fernando Sansegundo no és dolenta, l’esgarrifós és la posada en escena i la direcció de Blanca Portillo, exagerada fins el límit, amb els actors fent el pallasso, disfressats, amb unes màscares de làtex, movent-se com si fessin els pastorets (mal fets) i cridant i fent un xivarri de mil dimonis. Per acabar-ho d’espatllar la conya ha durat més de dues hores! A què treia cap tota aquesta collonada?
          No ho sé, però com que la obra ve de Madrid, fins i tot he sospitat que és una venjança perquè ells (els de la meseta) han perdut la lliga i el Barça l’ha guanyat, i això en podria ser la venjança.
          Una nit per oblidar, però em costarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada