20 de gen. 2012

Impresentables

IMPRESENTABLES
(Opinió)





Jo de futbol no hi entenc gens, segurament perquè no m’interessa. Tot i així una vegada vaig anar a ca’n Barça i vaig quedar impressionat de l’ambient que es crea al voltant d’aquest esport i les passions que mou (de moure, verb transitiu, no de Mourinho). També si a casa hi ha la tele engegada i partit, m’atrau (una estoneta) veure com els jugadors belluguen la pilota amunt i avall, ara teva, ara meva, com si fessin puntes de coixí. Ha de ser difícil i cansat, però també cobren molt.
Pel que he pogut esbrinar, aquí el futbol depèn d’una entitat que es diu Real Federación Española de Fútbol; malament! Si és Real és que hi deu haver reialesa per entre mig, i si hi ha rei hi ha gendre, i si hi ha gendre... . Investigant també he descobert que aquesta entitat té una cosa (podria dir departament, però dic cosa) que es diu Comité de Competición, que és l’encarregada de posar ordre quan algú fa una baconada. També deu ser difícil i cansat fer de jutge (ignoro si cobren molt) però no veig que facin massa per mantenir l’aula en pau i posar ordre.
Ho dic perquè ahir el Barça va jugar amb el Real Madrid (ens atiparem de reialesa) i una espècie d’homínid que atén per Pepe, quan tenia un contrincant abatut a terra li va trepitjar la ma intencionadament, o sigui amb ganes de fer mal, i resulta que aquest Comité de Competición diu que el renyi o el castigui un altra.
Ara em poso seriós perquè això ho és molt. Hi ha milions de infants i adolescents que segueixen els partits de futbol importants perquè veuen els jugadors com a ídols i els hi estan servint un exemple ben galdós: aquí el que la fa no la paga i la lliçó és que la agressivitat es pot practicar amb impunitat. Després els governants s’omplen la boca amb la cançó que s’ha d’eradicar la violència i s’esgarrifen quan un mala peça agredeix a la parella o als familiars i els maten o els balden. Aleshores es pregunten: com pot ser?
Penso que les persones que estan a l’aparador (i els futbolistes, encara que alguns no siguin persones, hi estan) tenen responsablitats i quan gran part de la penya que els segueix és canalla, encara més. També són culpables, a més de quedar com uns porcs, els superiors d’aquest equip que es diu Real. Segurament que ni el Mou ni el Flo són cap llumanera, però això no els eximeix de les seves responsabilitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada