12 de gen. 2014

Anna lizaran

ANNA LIZARAN
(Opinió)



Avui fa un any que se'ns va morir l'actriu Anna Lizaran, artista que pertanyia a la classe de persones que no poden passar inadvertides. Ja fa molt anys que em faig una pregunta: perquè hi ha actors i actrius que només trepitjar l'escenari, sense començar a dir el text, ja imposen amb la seva presència? No és per l'altura física, ni per tenir una bellesa excepcional, es... es... aquella "cosa" que els fa especials i que es te o no es te. Hi ha molts actors que interpreten els papers a la perfecció, però el que estic dient és una altra cosa. Només posaré un exemple —i per respecte a la professió del país, serà estranger— Vittorio Gassmann: apareixia a l'escenari i al ambient semblava flotar una mena d'electricitat estàtica.
L'Anna pertanyia a aquesta categoria. Tan si el paper era amable i fins i tot còmic com en El Matrimoni de Boston, com si era estripat i amb una càrrega de mala bava king size com en Agost. La molt punyetera sempre s'emportava la funció quasi abans de començar.
Valguin aquests apunts com a homenatge a una dona que ens va abandonar massa aviat, deixant-nos dos sentiments contradictores: l'un de buidor per la pèrdua i l'altre de plenitud pels records impagables i permanents que ens va regalar damunt l'escenari. T'enyorem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada