20 de set. 2014

(Sin) PECAT

(SIN) PECAT
(a l'Àtic 22)



Suposo que alguna vegada heu estat a l'Àtic 22, aquell local underground, tot i estar a prop del cel i no sota terra, a les golfes del Tantarantana. Com a sala alternativa s'hi fa teatre alternatiu, així fet com en família, de vegades amb una sabata i una espardenya, però molt autèntic. Us asseguro que —al menys jo— hi he vist coses molt bones.
Doncs avui s'hi ha estrenat (SIN) PECAT. Ara hauria de puntualitzar que s'ha estrenat de cara al públic, perquè jo aquest recull de curts el vaig veure el dia que va finalitzar l'Obrador Internacional de la Becket, com una mena de festival de fi de curs. Els que van assistir a l'aula de dramatúrgia amb Neil LaButte —La Forma de les Coses, Gorda, Coses que dèiem avui...— van escriure uns curts que van interpretar sota la direcció de Mike Attenborough.
En aquest espectacle, d'una mica menys d'una hora de durada, s'hi van representant aquests breus de forma ininterrompuda, l'un darrera l'altra, pim pam, pim pam, una fòrmula molt atractiva que no et deixa respirar. Quan estàs assumint el que acaba de passar, ja ha començat el següent, en un registre completament diferent. És com si assistissis a una classe i et posessin deures per a casa; podrits.
Comentar aquí obra per obra seria llarguíssim i pesat. Val més que us acosteu a l'Àtic 22 i ho vegeu en directe. Per un preu més que raonable gaudireu d'un espectacle realment interessant. El que sí ressenyaré són els autors i intèrprets.
Aniversari de Bibiana Goday amb Ruth Llopis. El Número Diví de Patty Santos amb Roger Ribó. La Certesa Implícita del Dubte de Joan Gómez amb Adriana Feito. Praying Mantis de Sandra Bravo amb Borja Espinosa. Com Déu Mana de Víctor Borràs amb Montse Rodríguez. Two Little Sins de Neil laButte amb Marta Bayarri. Eres Tan Bonito de Daniel J. Meyer amb Maite Guilera. Mi Pequeña Idiota d'Ana Maroto amb oriol Ruiz.
Això és tot. Acosteu-vos pel carrer de Les Flors 22 i pugeu a l'àtic; hi ha unes quantes escales, però vosaltres teniu el cor jove i no us costarà. Quan sigueu a dalt veureu que ha valgut la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada