31 d’oct. 2014

Al Principio

AL PRINCIPIO
(al Miniteatres)



Sota el títol genèric de Ayer, hoy, aquí y en otros lugares, al Miniteatres del carrer Robador hi ha quatre obres en cartell. Com sempre quatre curts d'uns quinze minuts de durada de diversos autors, adaptats i dirigits per Boris Rotenstein, un rus establert a Catalunya des de l'any 1987, director, professor i introductor d'autors russos desconeguts del públic català.
Al Principio és una peça del dramaturg nordamericà Neil Labute —autor molt valorat i estimat a casa nostra per diversos motius—, una mena de diàleg de sords entre dos homes, un de jove i l'altre més gran, l'un vestit molt informalment i l'altre amb correcció, l'un amb idees i ideals (?) revolucionaris i l'altra conservador amb els valors clàssics als EEUU (viuen a Boston): treball, esforç...
Interessant el plantejament de la discussió que al principi et porta, intencionadament, per camins erronis. Com quasi sempre als Minis, sala pelada, sense res, només els dos actors enfrontats, cara a cara, sense mirar mai al públic, un públic assegut en tamborets a un metre de distància. Aquí hi ha quarta paret i ben gruixuda; els assistents som uns voyeurs que ens hem esmunyit en una discussió privada, molt privada.
Una bona interpretació i direcció fa que els quinze minuts et passin en una bufada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada