24 de gen. 2013

Ha nascut un partit polític

HA NASCUT UN PARTIT POLÍTIC
(Opinió)





Felicitats! Avui la CUP s’ha convertit en un autèntic partit polític: ha començat a nedar entre dues aigües. Redéu que ràpid n’han après! Semblaven una canalla sincera, catalanistes de veritat, progressistes, d’esquerres, amb les idees clares; fins i tot tenien cura del seu aspecte: vestimenta informal, camisetes de colors lletjos, sarró... i en un plis plas ja han pillat la mecànica i s’han incorporat al sistema. Ni la teva ni la meva; la puta i la Ramoneta; l’escala la pujo o la baixo?. Doncs això, un vot a favor i dues abstencions.
Encara no entenc com no han afinat més; podien fer un vot a favor, una abstenció i un vot en contra, com en les travesses del futbol, 1 X 2 i quedar com uns autèntics estrategs. Ara em sap greu que el 25-N no en traguessin quatre  de diputats, doncs haurien pogut fer una autèntica filigrana. Un vot a favor, una abstenció, un en contra i un diputat sortint de l’hemicicle per anar als wàters a fer un riu; però això ja són especulacions perquè només són tres i en aquest bloc som seriosos (observeu el plural majestàtic).

            I ara què? Doncs ara a continuar treballant pel país, que no sigui dit i a intentar explicar l’inexplicable i adjectivar raro i parlar de col·laboració oportuna, posicionament responsable, sí crític i ponderació de la pluralitat... Si Josep Pla encara fos viu, es rascaria la closca per sota la boina, es trauria la burilla dels llavis i els diria COLLONADES!

2 comentaris:

  1. Amb aquest també m'has fet riure!! I això que no m'hagués importat gens votar-los... (però el carisme d'en Junqueras va poder més). Ara, veient el plan, m'ho repensaria bé. Teatrer@

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra que t'agradin els meus comentaris... En quan a la crítica, avenir-s'hi o no és una qüestió de gust. Amb moltes persones coincideixo i amb altres no i aleshores fas més o menys cas de les seves opinions.

      Elimina