17 de nov. 2013

Consell Familiar

CONSELL FAMILIAR
( a la Sala Planeta dins de Temporada Alta)



Tan l'un com l'altre, Cristina Clemente i Jordi Casanovas perta-nyen a aquesta nova generació de gent del teatre català que estan arrasant, cent per cent FlyHard people, cosa que ja és una garantia
Consell Familiar és una comèdia escrita per Clemente i dirigida per Casanovas amb tema d’actualitat: arribar a fi de mes. Una família —pare, mare germana i germà— tenen la vida organitzada de manera ben curiosa; funcionen com un país. Tot es regeix segons uns estatuts que van pactar el pare i la mare just abans de casar-se i que encara continua amb els fills ja per damunt de la vintena. En el Consell hi ha un president amb un mandat de quatre anys —actualment el pare— i tot ho voten en les juntes que fan periòdicament. Ara hi ha una cinquena persona entre mig, el noviet de la nena, estudiant d’arquitectura alemany que esta fent un Erasmus.
La idea ja dona per a molt, però a més els perfils estan molt ben dibuixats: el pare és un manaire, la mare una bona dona que no toca massa de peus a terra i es passa el dia defensant el fill que és un penjat, i la nena una idealista que creu en un món —el món de la família— millor. I el noviet? El noviet és... alemany.
La Clemente ha estat molt hàbil dibuixant les diferents situacions i al final ha fet una pirueta i mitja genials. Casanovas per la seva part ha fet rutllar l’obra donant-li  un ritme viu molt encertat, cosa que ha fet que mai decaigués l’interès.
La posada en escena correcte representant el pis de la família, una vivenda de gent normaleta tirant a prim. Il·luminació i vestuari sense destacar, però penso que la seva missió era passar desapercebuts. Ens ho hem passat molt bé perquè l’obra és molt divertida i hem aplaudit amb ganes. La sala plena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada