12 de jul. 2014

IX Obrador d'Estiu de la Sala Beckett

IX OBRADOR D'ESTIU DE LA SALA BECKETT
(a la Nau Ivanow)




Aquesta setmana s'ha fet a la Nau Ivanow l'Obrador Internacional de Dramatúrgia en la seva novena edició. Una setmana intensa carregada d'activitats, cursos, seminaris... Des de les 10 del matí fins ben avançada la tarda l'espai de la Sagrera bullia de professors, autors i alumnes per parlar, discutir i ensenyar TEATRE, així en majúscules.
Seria llarguíssim, i pesat, citar tots el professionals que han participat en aquest Obrador; això ho podeu trobar a la pàgina de la Beckett, però sí que vull remarcar que ha estat farcit de pesos pesants del món del teatre, del país i estrangers. La presència de patums del teatre internacional és indiscutible que dona prestigi a una activitat com aquesta, però també la fa molt interessant la barreja de gent consolidada amb d'altres que són emergents. En aquesta mena d'activitats tothom aprèn de tothom.
Ara, però, vull fer esment de l'activitat de cloenda, la representació de 8 monòlegs que han sortit del taller amb Neil LaBute, a la direcció dramatúrgica i Mike Attenborough a la actoral. Sota el títol genèric (SIN) PECAT, 8 autors han escrit un curt cada un que ha representat un actor. Les parelles (autor/actor) han estat els següents:
Bibiana Goday / Anna Casas
Patty Santos / Roger Ribó
Joan Gómez / Adriana Feito
Sandra Bravo / Borja Espinosa
Víctor Borràs / Carmela Poch
Thora Eriksen / Borja Tous
Daniel J. Meyer / Maite Guilera
Ana Maroto / Oriol Ruiz
Enhorabona a tots; ha estat un exercici molt interessant. El teatre està fotut per culpa de quatre males peces del PP que tenen la paella pel mànec i el volen donar pel sac a la cultura en general, però amb professionals com els que han circulat aquests dies per l'Obrador, no se'n sortiran i al final els que seran donats pel sac seran ells, i com diuen per ponent, amb una canya asclada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada