26 de juny 2016

Xarxes Cocials

XARXES SOCIALS
(Opinió)




Les anomenades xarxes socials permeten el que fa uns anys, no massa, no podia ser —y además es imposible, com deia el torero—: opinar de qualsevol cosa i publicar-ho sense estar en plantilla d'un mitjà de comunicació. Jo ho trobo fantàstic per la llibertat que té, perquè dona frescor i a la vegada és divertit, ja que es poden llegir algunes opinions ben curioses i fins i tot bajanades importants. Si algú escriu, per exemple, que Antoni Gaudí era un arquitecte fabulós del Renaixement, coetani de Michelangelo Buonarroti, serà fàcil valorar que la primera part pot ser certa, encara que subjectiva, i la segona un disbarat històric, perquè està documentat que Gaudí va néixer a meitat del segle XIX.














Dic això perquè m'ha fet gràcia que un bloguer stajanovista ha qualificat l'Alberg de la Mare de Déu de Montserrat, ubicat a la zona Coll-Vallcarca dins el barri de Gràcia, d'edifici modernista, així, ras i curt. Si l'hagués qualificat de curiós, divertit i estrany, estaríem d'acord, però posar-lo al mateix sac del Palau de la Música, l'Hospital de Sant Pau, La Pedrera o la Casa Vicens, em sembla com a mínim agosarat. No li negaré uns tocs modernistes i ser construït a la mateixa època que els abans esmentats, però només veure l'entrada, amb una torre que flanqueja la portalada, més aviat al clàssic estil "Poble Espanyol", i el saló neo-àrab (foto de l'encapçalament), inspirat en l'Alhambra, on hi ha una sanefa amb cal·ligrafia àrab on es pot llegir "Al·la és el més gran", doncs que vols que et digui... Em sembla que la casa Josepa Marsans i Peix va ser construïda pensant en l'obsessió oriental que a Catalunya va arribar amb una mica de retràs que en altres indrets europeus  
Tot i així, jo torno a dir que trobo fantàstic que cadascú pugui opinar del que vulgui; l'únic que fa falta és conèixer al "opinador" i fer-li cas o fotre's un fart de riure, això sí, amb el màxim respecte, perquè a les persones que signen el que escriuen se les ha de tenir consideració sempre. Els anònims queden pels informes de la UDEF i els escolanets del ministre Fernández Díaz, aquest fill de tinent coronel falangista repressor que es podia haver quedat a Castilla La Vieja tocant-se els ous en contes de venir a tocar-nos els nostres després de la guerra incivil, cagumlaputa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada