20 d’oct. 2011

Isabella's Room

ISABELLA'S ROOM
(al Teatro alla Tesse de Venècia)







Jan Lauwers ens ha ofert un espectacle fascinant, una repre-sentació en la que, tot i haver-hi molt de text, no m’atreviria a classificar com a teatre. Podríem dir que és teatre-música-dansa i així no ens equivocarem.

Damunt l’escenari, nou actors, cantants i ballarins ens expliquen la vida d’Isabella Morandi, interpretada per Viviane De Muynck, una dona que, com tots els grans actors, omple l’escenari.

Isabella, ja molt gran i cega, te una mica de visió gràcies a un giny que porta a les ulleres, però les imatges li arriben al cervell d’una manera separada al lòbul esquerra i al lòbul dret, interpretats per dues ballarines... Al llarg de l’obra i surten la seva mare, paper interpretat per una actriu jove, els seus amants, narradors...
L’escenografia, magnífica, ocupa un ample escenari net, en color blanc, ple d’andròmines, que la transporten a la seva joventut. Mentre els actors van interpretant el seu paper, la resta interactua, balla, canta i es mou d’una manera bellíssima. El vestuari també és espectacular, una barreja de vestits heterogènia i visualment impactant.
En fi, un espectacle inclassificable del que surts satisfet, i a mida que en parles amb altres que l’han vist i hi penses, li vas trobant més detalls interessants. Ho resumiria dient que és una obra que no s’acaba quan baixa el teló.
El Teatro alla Tesse, una nau del Arsenale (on la Sereníssima República de Venècia arribava a fer un vaixell de guerra cada dia) quedava que ni pintat per aquest espectacle. El públic satisfet, va aplaudir amb ganes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada