25 de març 2013

Any Salvador Espriu

ANY SALVADOR ESPRIU
(Opinió)




Aquí al costat hi tenim una foto de Xavier Bru de Sala mirant, embadalit, una imatge de Salvador Espriu. Cony ja pot! Encara com no li fa petonets a la galta! Si a mi em paguessin 123.000€ per fer "treballs de comissariat per a l'organització i el desenvolupament dels actes commemoratius del centenari del naixement de Salvador Espriu que es desenvoluparà durant l'any 2013", faria fins i tot figueretes, i es que prop de 20,5 milions de les antigues pessetes és molta pasta.
Vist així, dona la impressió que el país va de puta mare i que lliguem els gossos amb llonganisses, que la cultura va sobrada de finançament i la pujada del IVA al 21% per accedir-hi ha sigut una mariconada. Estic convençut que ser comissari de l’any Espriu és una cosa important, que necessita coneixements i sensibilitat, però penso que el Sr. Mascarell, com a responsable de la conselleria, també ha de ser sensible i tenir coneixement.
Sensible a la realitat del país perquè les coses estan com estan i per molt que ens ho vulguin fer creure no les hem espatllat la gent del carrer, els ciutadans; com a molt les hem espatllat entre tots, però la gran part de responsabilitat és dels gestors, els que “han manat”, que no les van veure venir —o no els hi va interessar— ni amb ulleres d’augment, i a aquestes altures repartir sous d’aquesta categoria indica molt poca delicadesa envers als administrats. I coneixement en el sentit que feia servir la meva àvia, que en tenia molt. Tenir coneixement volia dir no fer disbarats, atzagaiades, caminar posant un peu davant de l’altra i ser prudent. M’agradaria veure en el telenotícies al senyors Mascarell i Bru de Sala justificar davant  un grup d’aturats, o desnonats per la hipoteca la feina que es farà per aquest estipendi.
I no oblidem que en el contracte hi ha coses molt sospitoses. Per començar s’ha fet per un procediment “negociat”, que no és concurs públic ni adjudicació directa, però anat a parar directament a Xavier Bru de Sala. Es va publicar al DOGC el passat 15 de febrer amb data 23 de gener, però us costarà de trobar perquè no apareix al índex, cal buscar-lo al apartat d’anuncis de la Generalitat... M’aturo perquè m’estan agafant basques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada