26 de març 2011


NIÑOS EN SU CUMPLEAÑOS
(Novel·la curta)






          L’editorial Nórdica ens acaba d’obsequiar amb una delika-tessen: Niños en su cumpleaños, de Truman Capote, una novel·leta de seixanta pàgines que és tan deliciosa que hauria de ser obligatori llegir-la tot menjant-se unes preses de xocolata negra seguit d’un cafè ristretto i una copa d’armagnac.
          No és descobrir res dir que el Sr. Capote és un mag del llenguatge i les situacions, i aquí ens parla de l’amistat i el primer amor, l’estiu del 1947 en un poblet d’Alabama on quasi que “l’únic que es podia fer era menjar gelat de tutti-frutti i veure passar l’autobús de les sis”. No passa gran cosa, però la seva lectura és deliciosa.
          Un altra valor no menys important d’aquesta obra és la presentació. Avui, que et trobes amb unes edicions infectes, en paper dolent, texts enganxats al marges i pàgines encolades amb una pega que enganxa menys que la saliva dejuna, Nórdica ens ofereix uns llibres que són objectes de regal: per a ser mirats, acariciats i olorats, com si fossin d’un altra planeta (malpensats!).
          Acabo. Molt recomanable tan per la història com per tenir-lo entre les mans. Només en castellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada