14 d’ag. 2011

JOAN HORTALÀ
(Comentari arrel d'unes declaracions)




     Deu ser molt llest el Sr. Joan Hortalà i no ho dic perquè fa catorze anys que és president de la Borsa de Barcelona, que déu n’hi do, si no que ho he deduït al llegir l’entrevista que ha sortit publicada al diari ARA del diumenge catorze d’agost. Sobretot m’ha deixat garratibat la resposta a la última pregunta, una pregunta obligada donat els temps que corren. Transcric textualment:

Una predicció per al final de la crisi...
És difícil, L’economia financera viu de moviments especulatius. Si l’economia real respon i es genera ocupació, de mica en mica vindrà la recuperació tan esperada.

     He quedat bocabadat. Quina visió, quin anàlisi en profunditat, quina clarividència, quina... quina barra! M’ha recordat el que ens va dir, fa molts anys, un pagès de la meva comarca que tenia fama d’ésser un expert predient el temps. Uns amics anàvem d’excursió i ens el van creuar. El cel estava una mica tapat i no lluïa el sol. Li vam preguntar si plouria i posant cara d’entès va mirar al cel i va dir “si s’aguanta així, no”, i va continuar el seu camí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada