14 d’ag. 2011

FESTIVAL JARDINS DE CAP ROIG
(Opinió)



     Aquest és un festival curiós, un esdeveniment que podríem dir que “és” de la Caixa, on no sembla que s’hagi de patir massa per les despeses, ja que tampoc es mira massa prim amb els preus de les entrades. Uns actes que es fan en un espai natural difícilment superable per la seva bellesa... Com és, doncs, que els espectacles que s’hi ofereixen son tan heterogenis? I no parlo de diversitat, parlo de tenir una idea central. Dona la impressió de que no hi ha criteri.
     Et pot agradar més o menys la música popular, però posar al mateix sac (festival) Sting i Julio Iglesias em sembla agosarat i si diem Josep Carreras i David Bisbal, ja sona a disbarat. Més? Doncs la Sílvia Pérez Cruz, un valor emergent i el Dúo Dinámico, la màxima representació de la caspa nacional immergent. Realment aquest any només hi faltava la Massiel!
     Com és que no han buscat, i trobat, el seu lloc en el món dels festivals estiuencs? Ja no parlo d’una cosa tan especialitzada com la Shubertíada de Vilabertran, però sí filar una mica més prim i portar una idea troncal. Un festival amb tan d’aiguabarreig mai serà de referència enlloc.
     I doncs? Jo penso que potser volen acontentar a tothom que estiueja a la Costa Brava i com que la gent que està de vacances, i té poder adquisitiu, és molt benèvola i no esta gens indignada, doncs això, passa bou per bèstia grossa i surten a la fresca i reben, i ofereixen, la seva quota de glamour, amb la seva entrada de Vips que al final porta allà on és tothom i coses semblants.
     Divendres passat, la senyora que tenia al costat embolicada amb un mocador d’Hermèse per no refredar-se, trucava a una amiga abans de començar el Carmina Burana. “Nena” li deia, “no et pots imaginar l’ambientazo que hi hay”, es nota que hay mucha categoria” li deia en un catanyol molt polit. Jo li vaig dedicar un somriure amable, per si la cosa de la categoria anava per mi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada