6 de des. 2011

Los Borgia

THE BORGIAS
(Sèrie per a la TV)





Últimament hi ha una família que ha despertat l’interès de les productores cinematogràfiques: els Borgia. Al marge de la pel·lícula de Antonio Hernández del 2006 amb un Lluís Homar excel·lent en el paper principal, només aquest 2011 se n’han estrenat dues sèries per a la televisió. Avui em referiré a la que Neil Jordan ha fet per a Showtime i Take 5, dues productores amb bon currículum.
La sèrie arrenca l’any 1492, amb la mort del Papa Innocenci VIII i les intrigues al conclave fins que surt elegit Roderic Borja que va prendre el nom d’Alexandre VI. La primera temporada acaba al 1494 després de la invasió del regne de Nàpols pel rei francès Carles VIII.
Jeremy Irons fa un Roderic Borgia (ja italianitzat) excel·lent; la seva alçada i el seu port claven la interpretació, ajudat per l’elegància amb que ressalta un vestuari de sedes i brodats de somni, una autèntica meravella. La resta del repartiment s’ha donat a actor pràcticament desconeguts, però molt ben dirigits. Els exteriors són magnífics, Roma, Florència... però la reconstrucció dels interiors és espectacular.
Històricament, segueix un fil veritable, però amb una pila de llicències per fer més interessant la trama. És una sèrie de ficció, no un documental històric. També s’ha de dir que al voltant d’aquesta família hi ha hagut una llegenda negre important. Tot i que eren uns pintes, se’ls van penjar més assassinats, enverinaments, violacions i robatoris dels que van perpetrar, fins i tot relacions incestuoses.
Resumint: és molt interessant i està molt ben feta, amb un guió ben organitzat que ens ensenya el que és la barreja de poder, diner, sexe, corrupció i depravació, quasi res, i tot dins de les parets del Vaticà. Banda sonora excel·lent, Opino que val la pena de veure; jo ja espero la segona temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada