28 de gen. 2012

Quin carallot!


QUIN CARALLOT!
(Opinió)


Se suposa que un arquebisbe ha de ser una persona formada, amb criteri, una persona que pensa el que diu i no un qualsevol que llarga a la babalà. L’arquebisbe de Tarragona n’és un exemple, sens dubte.
Segons la informació publicada, Jaume Pujol i Balcells va néixer al segle XX (no al IX com es podria suposar) l’any 1944 i va estudiar, ja ho crec que va estudiar, i molt, i es va formar. Va fer carrera, estudis filosòfics i teològics i es va doctorar i ha fet de professor i fins i tot ha publicat 23 llibres! Té criteri, o sigui judici i discerniment, però redéu quin criteri! Sant Agustí, per posar algú de la seva corda, tot i ser un rigorista nascut l’any 354, no deia les bajanades que diu aquest prelat. Tampoc llarga a la babalà sinó que les diu ben rumiades, deixant anar el que pensa i això és d’agrair, més que res per fugir corrents quan obra la boca.
I com argumenta el paio; considera que les dones no poden oficiar missa “perquè cada un té una funció. Jo tampoc puc fer algunes funcions que fan les dones, no puc portar fills al món”. Com se li noten els estudis de filosofia! “Si em pregunta quan arribarem a tenir les mateixes funcions (entre homes i dones) li diré que jo no podré ser mai una dona”. No acostumo a fer futurisme, però em sembla que estem davant d’un futur premi Nobel.
No es va acabar aquí; al llarg de l’entrevista que li van fer a TV3 es va deixar anar a gust, això sí, fidel als seus principis i coherent com a persona formada (en llocs que val més no acostar-s’hi), amb criteri (el seu, digne de la alta Edat Mitjana) i pensant molt el que diu (no fos cas que se li escapés algun concepte que deixés entreveure un mínim d’igualtat i caritat cristiana). Com està el pati!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada