17 d’oct. 2012

En la otra habitación

EN LA OTRA HABITACIÓN
(al Versus Teatre)




Jo de l’autora Paloma Pedrero no havia vist mai cap obra de teatre fins avui. He buscat informació i el que he trobat contrastable és que fa de columnista al diari La Razón (¡coño!) un dels de la Brunete mediàtica (per cert que el Sr. José Muanel Lara n’és editor, ell que defensa el diàleg entre Espanya i Catalunya, com si aquest diari hi ajudés molt). Però anem al que s’ha estrenat avui.
L’obra és un enfrontament entre una mare de quaranta i escaig anys i la filla de divuit. La noia descobreix que sa mare està a punt de cometre adulteri i d’aquí neix hora i mitja de discussió i diàleg, ara un, ara altra, que no convenç a ningú. El de la filla encara te certa coherència, però el de la mare... Per acabar-ho d’espatllar, l’obra no està ben escrita. I amb tot això, que es pot fer? Poca cosa. La directora no se n’ha sortit, però és que també és l’autora. L’escena final dels spaghetti ha sigut patètica.
Era el dia de l’estrena, però no ha fallat per això, ja que la porten rodada des de Madrid; el problema és que d’allà on no n’hi ha no en pot rajar, o això deia la meva àvia. M’ha semblat que el públic aplaudia per compromís, segurament perquè el dia de l’estrena es reparteixen moltes invitacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada