5 de febr. 2013

José María i "El Deseado"

JOSÉ MARÍA I "EL DESEADO"
(Opinió)




Quan la política pateix un gran descrèdit i es considera prescindible, és més necessària que mai. Aquesta frase grandiloqüent i de ressonàncies èpiques l’ha dit algú que es creu un pare de la pàtria (pobre pàtria). Un home que se sent permanentment tocat per la mà de déu (no sabem quin) i creu fermament que està cridat per il·luminar el camí d’aquesta cosa anomenada España cap a un destí gloriós, pam amunt, pam avall com en l’època de Felip II, quan al regne mai es ponia el sol. Segur que ni que us matessin sabríeu de qui parlo però jo, generós, us ho diré: José María Aznar.
La sentència la va deixar anar ahir en un acte en homenatge a Gregorio Ordóñez, el polític basc del PP que va ser assassinat per ETA l’any 1995, i em costa d’entendre a que venia la referència —a no sé que es postuli per a tornar en un moment que és més necessari que mai— ai, ai ai! (no és un eco de mai, és un gemec). En un acte d’aquesta naturalesa s’acostuma a tenir un record afectuós envers la víctima i paraules de conhort per a la família, però començar a donar pistes d’aquesta mena... no sé,  fa ferum de socarrat.
No oblidem que aquest “estadista” va ser un dels fundadors del trio de les Açores (no, no era cap conjunt musico-vocal) i presumptament implicat en l’escàndol de les llistes de Luis “Elcabrón” Bárcenas per rebre diners de la caixa B del Partit Popular, les famoses fotocòpies publicades per El País. També és president de la FAES, un think tank conservador, una espècie de limpia fija y da esplendor, però de les idees, de les carques naturalment.

             Ara, deu ser un paio molt llest, doncs cobra una pasta gansa (200.000€) per assessorar una multinacional espanyola que ell es va cuidar de privatitzar quan manava. I un murri, ja que ha posat a la seva dona Ana “Siabrolabocalacago” Botella a l’Ajuntament per un mòdic sou de quasi 95.000€. Ells per arribar a fi de mes no crec que pateixin, però jo començo a patir perquè em sembla que es pensen que molts desitgem que torni, i francament NO!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada