9 de febr. 2013

Mentiders

MENTIDERS
(Opinió)




A la contraportada del ARA d’avui l’Albert Om li escriu una carta al dimitit ministre anglès Chris Huhne. Comença així:
La nit del 12 de març de 2003 vostè, diputat al Parlament Europeu, torna amb avió de Brusel·les. El seu vol aterra a Stansted a les 22:30. Recull el cotxe al pàrquing —un BMW amb la matrícula personalitzada H11HNE— i comença a conduir per la M-11, camí de casa seva, al barri de Clapham de Londres, amb la mala sort que un radar l’enxampa a les 23:23 circulant a 69 milles per hora (110 km/h) en un tram on la velocitat està limitada a 50 (80 km/h).
La carta continua amb el que ja és conegut; acorda amb la seva dona que diran que era ella la que conduïa, o sigui que va mentir. Finalment la cosa es va descobrir i... dimissió. Tothom sap que la mentida està molt mal vista en el món anglosaxó i si t’enxampen acabes malament, con el president Nixon. Com que el cas ja el coneixia, el que m’ha fet rumiar han sigut altres coses, concretament tres.
1.— Arriba a l’aeroport de Stansted que és conegut per ser un dels que opera amb companyies low cost. Vaja, com aquell eurodiputat català del PP que defensa volar en primera.
2.— Aterra a les 22:30, tard, per un anglès molt tard. No va fer com la colla d’aprofitats que es queden a Brusel·les per fitxar de bon matí, encara que tinguin la feina acabada, i així cobrar un dia més de dietes.
3.— Recull el seu cotxe al pàrquing de l’aeroport i va cap a casa. Sense vehicle oficial? Sense xofer? Però... aquest tío és tonto o què?
No, com a polític sembla honrat, però hi ha països que no toleren la mentida, i menys en les persones que per estar a “la banda alta” de la societat  ha de donar exemple, cosa que finalment ha fet dimitint. Com aquí! 
           Nota d’aclariment. La caricatura no es correspon al Sr. Huhne, no en tenia cap i la seva cara no és gens interessant. En canvi la que he posat sí que és bona, i com a mentidera, superior. És d’aquella minstra que es va separar del marit a principi del 2000, però fa quatre dies encara feien la declaració de renda conjunta. Colló, això és una separació civilitzada! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada