17 de maig 2013

Sí, pero no exactamente

SÍ, PERO NO EXACTAMENTE
(al Teatre de l'Aurora d'Igualada)



Benvolguts: Vet aquí que una vegada, quan temps era temps i els ocells tenien dents, o en aquelles terres on els animals parlaven i les persones callaven, que en un país llunyà, que era i no era i faci bon viatge la cadernera..., doncs vet aquí que en un racó del món on tenia nas tothom... diuen que hi havia un rei que a qui sabia massa li feia llevar la pell. Que no m’explico? Tornem a començar! Rondalla va, mentida explico: vet aquí que en aquells temps que de la palla en feien fems i que dels fems tornaven argents, en un poblet, poblàs, on ningú tenia nas heu de creure i pensar i pensar i creure que tot això que us contaré, si no és mentida, és ben veritat.
Així, amb aquesta presentació tan guapa es dona a conèixer EVA, el Festival En Veu Alta 2013, i avui al Teatre de l’Aurora d’Igualada ens n’han fet un tast, una prèvia amb SI, PERO NO EXACTAMENTE, de la mà d’aquesta contacontes que es diu Sandra Rossi, una argentino-catalana que es mou entre dos móns i dues llengües.
Utilitzant amb saviesa el bilingüisme ens explica la seva vida, començant pels besavis napolitans, sicilians i calabresos, però especialment els catalans, emigrats a l’Argentina, i en una hora i vint fica en un sac els ancestres, la seva infantesa, l’escola, els amors infantils, els adolescents, les amistats d'aquí i de l'altra banda del mar i el desig d’anar sempre més enllà. I al final arriba a Barcelona.
Sandra Rossi és una mestra administrant els registres i el tempo; sap quan toca fer riure, quan toca emocionar, quan s’ha d’afanyar i en quina part de la història s’ha d’entretenir. És molt expressiva, amb la cara, amb el cos, amb la veu... No consta en els crèdits autor ni director, cosa que em fa pensar que tot és obra d’ella. Felicitats!
L’Aurora pràcticament plena i per fer-ho encara més atractiu, distribució a l’estil cafè teatre, amb tauletes, espelmes i consumició inclosa amb l’entrada, 7 / 5,50€ (un miracle). Aplaudiments a dojo i tots hem marxat molt satisfets.
Per informar-vos http://www.enveualta.com/ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada