3 de juny 2013

Ernest Benach

ERNEST BENACH
(Opinió)




La imatge que il·lustra aquest comentari és una fotografia d’Ernest Benach on s'hi llegeix l’eslògan Gent Valenta. Jo no tinc elements per valorar aquesta ardidesa, però el que puc assegurar és que te collons, i com diem al meu poble els te com un toro!
El seu historial diu que va començar la carrera de medicina, però al cap de quatre dies la va deixar. Per estudiar una altra cosa? Ni de conya! Això d’estudiar és per a gent que hi posa sacrifici i voluntat. Es va col·locar d’escombriaire, però va fer un altra descobriment —no en va és una persona llesta— per fer d’escombriaire s’ha d’escombrar, i ho va trobar un disbarat, se t’espallofen les mans. O sigui que també va renunciar i es dedicà a la política: havia trobat la seva autèntica vocació. Dit així sembla un guió de l’Almodóvar, però és veritat.
A la legislatura del famós tripartit va accedir al càrrec de la Presidència del Parlament i es va fer força famós, no per a l’aportació de idees o actuacions rellevants, es va fer una reputació cometent unes quantes barbaritats, com la del famós cotxe blindat amb una pantalla de televisió super HTCK-P i un suport pel peus de fantasia, que “ens” va costar una fortuna.
Doncs ara el noi, perquè encara és jove, ens obsequia acomiadant-se amb focs d’artifici i traca final. Es jubila als 51 anys  —com si fos un miner—, cansat i estregat da tan tibar del carro i treballar pel comú, i rebrà la següent compensació:
Els primers 4 anys cobrarà una pensió de 10.000 € cada mes (multiplicat per 14 = 140.000 € equivalents a 23.300.000 Pta.) i després només 7.000 € (98.000 € equivalent a 16.300.000 Pta.) fins que es mori! Si l’esperança de vida a Catalunya —una de les més altes de la Unió Europea— fa pensar que aquesta persona viurà fins als 80 anys (déu no ho vulgui) ens costarà més de tres milions d’€.
Gran país! Els que treballen amb uns salaris que volen rebaixar per sota l’impossible, els demanen sacrifici i jubilació als 67 anys, en canvi gent que pràcticament no han fotut un pal a l’aigua, als 51 a casa folrats de pasta.
El fotut és que tot això és legal perquè ho han autoritzat ells, els propis polítics, però no per ser reglamentari és menys vergonyós. Sr. Oriol Junqueras, faci fora d’Esquerra a aquest personatge, o la gent del carrer ens pensarem que aquestes jubilacions milionàries serveixen per finançar el partit, i consti que jo no sóc malpensat, més aviat tinc fama d'anar amb el lliri a la mà.

1 comentari:

  1. Estic corpresa. On podria trobar la noticia? Sé que arribo tard, probablement se n'haurà parlat, però en fi, m'agradaria llegir on ho posa. Em sembla indignant. Com podem estar encara tranquils a casa? Teatrer@

    ResponElimina