1 de març 2014

Seuls

SEULS
(al Teatre Lliure de Montjuic)



Dir que Wajdi Mouawad és un gran dramaturg no és arriscat ni cap novetat, doncs amb Incendis ho va demostrar abastament i només és una tercera part de la trilogia. Ara, per quatre dies, el tenim al Teatre Lliure de Montjuic amb Seuls, on a més de la creació es fa càrrec de la direcció i interpretació.
Avui aquesta crítica serà curta perquè confesso que després de dues hores de representació no puc explicar quasi res perquè ben poc he entès, i el que no faré és agafar crítiques d'altres —a internet n'hi ha una pila en molts idiomes— i explicar el que li ha semblat l'obra a un altra, i començar a parlar de metàfores i imatges, sentiments i somnis que a mi no m'han arribat.
No diré que la peça és dolenta perquè mentiria, però tampoc puc dir que és bona perquè tornaria a mentir. Amb llenguatge coloquial, no l'he "pillat". Però sí diré que Mouawad s'hi deixa la pell, l'escenografia és grandiosa i la música una barreja interessant, des de les coses més estranyes que no coneixia fins la Furtiva Lacrima de Donizetti.
Dit això, em trec el barret en honor al Lliure per programar coses arriscades, trencadores i en versió original. Per cert, el Sr. Mouawad te un francès clar i entenedor com pocs. La Fabià Puigserver plena i aplaudiments a dojo. Me n'alegro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada