21 de febr. 2015

Sing, Song, Swing

SING, SONG, SWING
(al Teatre de l'Aurora d'Igualada)




Avui al Teatre de l'Aurora d'Igualada hem vist un espectacle ja estrenat fa uns anys: Sing, Song, Swing, un recorregut per la història dels musicals en clau de comèdia. Ha arrencat cronològicament a partir de l'anomenada òpera bufa —divertit duetto buffo di due gatti de Gioacchino Rossini—, Offenbach, creador de la Operetta i el seu can can, i ja hem enfilat cap els mestres anglesos Gilbert & Sullivan* —de finals del segle XIX—. A partir d'aquí Sondheim, Berstein, Bart...
La posada en escena ens mostrava el grup treballant en l'espectacle en un work and progress força accidentat; i així ens anaven presentant els diferents números i la trama de comèdia amb els cinc actors que conformaven el grup en la fantasia i la realitat: tres actrius-cantants-ballarines, un noi presentador i cantant i una pianista, també actriu.
D'aquesta manera, i basant-se una miqueta en la trajectòria de Bob Fosse (Swett Charity, Cabaret...) s'han anat passejant per més de cent anys de teatre musical, a bon ritme al llarg d'hora i mitja que ha passat en una revolada. No és un espectacle amb l'ambició de mostrar grans interpretacions de números musicals, sinó més aviat de divertir fent el repàs abans esmentat. És una funció més d'actrius (i actor) que de cantants. Naturalment, al ser també una comèdia, hi havia una petita trama paral·lela que ha acabat de salpebrar la història.
La producció és de Els Pirates Teatre —que actualment estan regentant el Círcol Maldà de Barcelona—. La dramatúrgia i direcció és d'Adrià Aubert, i els intèrprets Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Ricard Farré, Lluna Pindado i Paula Arbós. Un encert de l'Aurora en la pretensió d'oferir diversitat d'espectacles que van des d'un Krapp duríssim de fa unes setmanes, a un espectacle com aquest, més familiar i divertit, mantenint un nivell de qualitat. No és fàcil gestionar un teatre en un nucli petit com Igualada, i els de la plaça de cal Font se n'estan sortint. La sala quasi plena d'un públic que ha aplaudit amb ganes, i ara correrà el boca orella, i encara queden les funcions de dissabte i diumenge. Serà un èxit.
*Per cert el nom de Els Pirates d'aquesta companyia, el van "pillar" del musical The Pirates Of Penzance d'aquests autors anglesos, segons ens han confessat en el col·loqui que hi ha hagut després de la funció.

1 comentari:

  1. Hola Josep,
    Moltes gràcies per la crítica!
    Per si ho pots actualitzar servidora, Paula Arbós, vaig substituir a la Marta Teixidó. Gràcies i fins la propera!!

    ResponElimina