GASTRO-RIMES
(al menjador de can Kabrota)
Ahir era tercer dilluns del mes, i com ja fa uns anys és costum a can Kabrota
s'hi va fer teatre, una peça molt allunyada de la última (Wasted) que era
demolidora, boníssima, però d'aquelles que et quedes fotut. Doncs per aixecar
els ànims aquesta vegada hem fet teatre de cabaret gastronòmic, Gastro-rimes,
històries i músiques per degustar de l'orella al paladar. Sé que ja us comencen
a venir saliveres, però ara ja he començat i aniré fins al final; em sap greu
pels que em llegiu a mitja tarda i encara teniu lluny el sopar.
La Lali Feliu és una dona vital, només cal veure i sentir-la riure.
Juraria que te la boca gran de tan riallejar, i això s'encomana, i per aquest
motiu el seu espectacle resulta tan divertit, però també s'ha de dir que ha
escrit uns textos molt afinats, frescos, que surten del mercat, d'una feliç
barreja de la nostra tradició oral i culinària, i com que la tradició és poc
sofisticada i parlem de menjar, doncs quins pebrots! hi surten coses tan
corrents com faves comptades, partir peres, i de vegades figues d'un altra
paner, i ens enfarinem amb una mestressa que fa pasta i també pizza, o una
bacallanera dentuda i mig zapizota que quasi no se l'entén al parlar. Perquè la
Lali parla i parla molt; però també canta.
I aquí i te molt a veure el seu acompanyant, el Miquel Ferret, que en
un segon terme li dona les rèpliques musicals amb un clarinet, i amb un saxo i
fins i tot amb una flauta dolça, i així aquesta mena de matrimoni teatral —he
dit matrimoni?— tira endavant aquest espectacle que s'acaba quan diries que tot
just acaba de començar, així de fresc i lleuger, com una bufada.
Però aquest parell no són uns passerells, ni us ho penseu. Saben que
costa molt estar dintre i fora a la vegada, i encara que l'espectacle sembla
senzill, la direcció l'han encarregat a l'Ota Vallès, que els ha mil·limetrat
el volum de cada situació, les expressions i el moviment escènic, i quan hi ha
una bona direcció, sempre es nota. No puc parlar d'il·luminació perquè a casa
només tenim un focus, però la proximitat supleix totes les carències. A més,
aquesta és una funció que li escau rebé estar a mig metres dels actors.
Excel·lent #dillunskabrota amb un sol inconvenient, als assistents els
va agafar tanta gana, que el pica-pica se'l van fotre quasi abans de treure les
safates de la cuina. És el que te fer obres que parlen de menjar. M'han ofert
fer El Festí de Babette, però els he dit que ni borratxo, que abans faig La
Grand Bouffe, aquella que la gent després de veure-la s'està dos dies sense provar
res de tan enfitada que es queda. A que és una paraula preciosa?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada