2 de maig 2018

A.K.A.

A.K.A.
(a la Sala FlyHard)




          Em sap greu, però avui aniré en contra de la majoria de persones que han elogiat A.K.A. fins a l'infinit. A mi m'ha semblat una obra fluixa, una mica enganyosa, amb una interpretació poc lluïda per culpa d'una direcció no massa reeixida.
          La primera part es fa pesada per reiterativa, escena rere escena dient el mateix. Coneixem que el protagonista és un noi de 15 any, adoptat, amb una relació amb els seus pares una mica ambigua, o potser mal explicada. L'escena del noi en una reunió de teràpia, l'arribada a casa dient a la seva mare que no vol parlar de com li ha anat, el tancar-se al seu quarto i escoltar música i ballar... s'han repetit una, dues... no sé quantes vegades.
          Penso que el text és fluix i repetitiu. Tampoc m'ha agradat la forma d'utilitzar el bilingüisme, doncs sembla que amb els seus pares utilitzava el català. No sé si no he entès el perquè o estava mal explicat.
          És a partir de mitja obra que el relat ha agafat una mica més d'interès, però han quedat moltes coses confuses que no puc explicar per no fer spoilers; un tema legal, important pel desenvolupament de l'obra m'ha semblat agafat amb pinces. O sigui que quedarà una ressenya ben galdosa per no poder explicar on em sembla que ha fallat la base en que se sosté la funció.
          Per altra banda l'Albert Salazar penso que té un problema de vocalització i ell o la directora, que al final és el màxim responsable, no han valorat prou bé que l'obra es representava a dues grades oposades, i tot i que la FlyHard és una sala petita, si no es domina prou la tècnica de llançar la veu, quan l'actor està d'esquena a la meitat del públic, la veu no arriba nítida, i penso que quan la cosa es posa íntima, hi ha altres formes de comunicar-ho sense baixar excessivament la veu fins al xiuxiueig.
          La peça és del dramaturg Daniel J. Meyer i l'ha dirigit Montse Rodríguez Clusella. Repeteixo, ha estat molt elogiada però a mi no m'ha convençut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada