3 de març 2011

KILLER
(a La Villarroel)






     Aquesta obra és un thriller musical per a un actor-cantant i tres músics que a la vegada interactuen amb el protago-nista (dit així sembla com-plicat però no ho és, només m’hi ha sortit a mi). L’arrencada és molt bona, un tema musical atrevit amb harmonies molt complicades que a mi m’ha fet pensar en la famosa balada de Sweney Todd (amb el permís de Stephen Sondheim).

          El protagonista, un assassí en sèrie (?) ens explica la seva vida i el que l’ha dut fins als tribunals, un seguit tan elevat de morts que fins i tot fa plantejar recuperar la pena de mort.
          La idea és molt bona, però falla una mica, o força, el guió, mancat de coherència, en canvi la partitura en general és remarcable. Comentari apart mereix el conjunt musical, dos multi-instrumentistes i un baixista que també canten i actuen. Bons arranjaments. Xavier Mestres és el protagonista i a la vegada autor de la partitura; canta bé i val a dir que els temes no són gens fàcils. Quan “balla” o és belluga, ja no m’ha agradat tan; m’ha semblat que feia una mica el ruc, però ho fa en contades vegades.
          La Villarroel molt justeta d’espectadors, però s’ha de dir que el Barça jugava a pilota i contra això tots sabem que no s’hi pot lluitar. Sort que ha guanyat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada