22 de set. 2011

LA CANTATRICE CHAUVE
(al Théatre de la Huchette de París)




La Cantant Calva es fa en aquest teatre de París des del 1957 de manera ininterrompuda, per tant és la 55ena temporada; un cas paral·lel a la Ratera d’Agatha Christie a Londres. Cada dia es representen la Cantant i la Lliçó, una darrera l’altra, pagant per cada una, naturalment.
El Théatre de la Huchette està al Quartier Latin, en un dels carrers més bonics del barri, al costat de restaurants i botigues petites. És un teatrillo de poc més de seixanta butaques (strapontins inclosos) i m’ha recordat els nostres alternatius de Barcelona: Tarantana, Becket, FlyHard...
De la Cantant poca cosa nova us puc explicar, doncs sabem de sobres que sempre es pentina de la mateixa manera, però sí d’aquesta posada en escena, per mi molt encertada, encertada per clàssica. Ja que quasi es tracta d’un homenatge a Ionesco, la fan com el primer dia. Escenari amb decorats de paper pintat, mobiliari i vestuari molt formal: les dones amb vestit llarg, els homes amb jaqué o redingot, la minyona amb bata blanca fins els peus i el bomber amb casc i impermeable de hule.
Els actors histriònics a més no poder, com crec que demana el text ple d’incongruències, amb una dicció claríssima i reposada (que jo he agraït de cor). Tot i ser una sessió de les 7 de la tarda, estava quasi ple i els assistents hem aplaudit de valent perquè, la veritat, ens ho hem passat molt bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada