23 de maig 2012

El retrat de josé Bono

EL RETRAT DE JOSÉ BONO
(opinió)





Sembla ser que Goya, don Francisco de Goya y Lucientes, quan feia un retrat cobrava més si el personatge volia que a la pintura hi sortissin les mans. Ignoro si tots els pintors fan el mateix, però intueixo que sempre que poden intenten cobrar un plus, ja sigui per mans, orelles o dents.
Possiblement haurà sigut el cas que, per desgràcia, ens ha tocat pagar a tots els contribuents en el retrat que s’ha fet al senyor Bono per penjar al congrés. Sí, sí, José Bono, aquell polític (sense ànim d’insultar) que parla com un ànec i confon les esses per jotes, especialment quan s’emociona i crida viva Ejpaña! El mateix que fos el que fos que anés a dir, mai s’oblidava de posar la falca “porque como Vds. saben, mi padre era falangista”, com si això fos un mèrit.
Doncs sembla ser que quan van encarregar el retrat al oli, el retratista els va dir que cobrava segons el número de cabells del retratat i tothom ho va trobar normal tenint en compte el precedent del pintor de Fuendetodos; a més, ho van trobar molt enreonat considerant que el Sr. Bono tirava a calb, fins i tot fregaven de mans, els pares de la pàtria, mentre multiplicaven els quatre pèls per el preu unitat.
Doncs a entomar pel sac, com deia el vicari d’Olot, aquell que no tenia pèls al ninot. Entre l’encàrrec i les sessions de pintura, el molt cabró es va fer un implant de cabell fastuós i ara sembla el negre de Hair i, en conseqüència la factura del retratista ha pujat 90.000€. Sí senyor, 15 milions de les antigues pessetes!
Òndia, és que tot ens va en contra, últimament no sé que ens passa. Al Sr. Marín, al ser menys important que el Bono només li han fet una foto (sí, allò que la canalla fa amb el mòbil) però el fotògraf no se sap si ha facturat pel gruix de les celles o per mals pensaments, ens ha cascat 27.000€, 4,5 milions de peles. Ja ho deia el meu padrí “qui està de pega, amb els collons ensopega”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada