19 de març 2013

Felicitats sr. José Maria

FELICITATS, SR. JOSÉ MARIA
(Opinió)




No, no es pensi que el felicito perquè sigui els seu sant, no. A casa meva aquestes coses només les celebren els néts, o sigui la canalla. A vostè el felicito, no perquè sigui com la canalla, sinó perquè és un canalla, l’accepció que el diccionari defineix com a gent dolenta i menyspreable. Avui fa 10 anys —com passa el temps— que tres “estadistes”, tres il·luminats, tres mala peça, van organitzar un dels disbarats més grossos d’aquest segle XXI basant-se en una mentida.
És gros, oi? Organitzar una guerra per una mentida! Al menys la de Troia la van muntar per una dona, Helena, que segons Homer era bellíssima, però una mentida? Tot i ser també un disbarat, sempre s’ha dit que les coses de melic en avall són perdonables, però falsificar informes per dir que en un país tenen armes de destrucció massiva —com si les potències “occidentals” no n’estiguessin farcits— fa vomitar.
I ara, aquest país del qual encara no he dit el nom, però tothom sap que és Irak, en contes de viure en una democràcia —aquesta era la idea, no?— viu en un caos indescriptible: prop de cent mil morts civils, quasi cinc mil soldats estrangers també morts, més d’un milió de desplaçats, el país destrossat... i continua. Avui mateix ha explotat una bomba que ha mort cinquanta persones i n’ha ferit... dona la impressió que ja ni els conten.
No sé com te vergonya encara d’aparèixer en públic i exhibir aquell somriure que gela la sang, com si fos un polític a respectar; per Déu! Sort te que els altres components del famós trio de les Açores, els Srs. Bush i Blair són d’estats poderosos que tenen dret a vetar el que els surti del forro, perquè si no ja fa temps que haurien d’estar asseguts tots tres davant els jutges del Tribunal Internacional de La Haia.
Per acabar, voldria tenir també un record per un altra miserable. Felicitats senyor José Manuel, José Manuel Durao Barroso, president de la Comissió Europea; avui també és el seu sant! No hem oblidat que les Açores són territori portuguès i quan la famosa reunió vostè n’era el Primer Ministre. Si no vols que uns indesitjables es reuneixin a casa teva, no els deixis entrar. Quan truquin mira per l’espiell i no obris la porta, fes veure que has anat a passejar al gos, per vostè hi va ser. Busqueu per internet la famosa foto del trio i segur que en trobareu alguna sense tallar en que surt el Sr. Durao Barroso. El que passa és que, a més d'un cagat, és un puta i en el precís moment del clic es va apartar una miqueta. Caralho! Com diria un portuguès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada