23 de maig 2013

La meva Ismènia

LA MEVA ISMÈNIA
(a La Seca Espai Brossa)




Com a preàmbul diré que a mi el vodevil és un tipus de teatre que mai m’ha acabat d'interessar, el trobo antiquat, tot i que aquesta no és una raó de pes. Més antiga és la Commedia dell’Arte i en sóc un fervent admirador. També vull dir que si avui no hi hagués hagut la presentació del nou restaurant a la terrassa de La Seca, possiblement no hagués anat a veure aquesta funció, per la raó que acabo de confessar.
Dit això, admeto que el francès Eugène Labiche és un dels factòtums d’aquest gènere teatral. Més de cent comèdies escrites avalen la posició dins el ram de l’autor de Un Chapeau de Paille d’Italie, possiblement la seva obra més coneguda. El vodevil acostuma a tenir una trama on retrata personatges aparentment ridículs, que amaguen les intencions —tot i que se’ls veu el plumero de mitja hora lluny— comèdies lleugeres i desenfadades, amb situacions equívoques que pretenen ser picants de vegades i provocar sempre les riallades dels espectadors.
La història d’aquesta peça és molt senzilla: la de un pare vidu, gelós de la seva filla a qui espanta els pretendents, però també la de la tieta soltera i rica que li porta aspirants. No hi pot faltar la minyona entremaliada i naturalment un nou postulant...
En molts moments de l’obra s’han cantat cançons, i aquí penso que s’ha fallat una miqueta al no posar cap acompanyament, doncs els temes han quedat una mica pobres; penso que no és música per ser cantada a capella. Tot i així, l’objectiu s’ha aconseguit, doncs al llarg de tota la representació s’han sentit fortes riallades i aplaudiments al final de situacions divertides.
La Sala Joan Brossa, avui muntada a tres grades —un encert— plena i els forts aplaudiments del final han obligat a sortir als actors a saludar repetides vegades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada