5 de juny 2014

Menú del Dia

MENÚ DEL DIA
(al Teatre Tantarantana)



Avui al Tantarantana s'ha fet la pre-estrena de Menú del Dia, una comèdia de l'autora nascuda a Sâo Paulo, passada per Sevilla i finalment establerta a Barcelona que atén per Marilia Samper. Com he dit és una comèdia, però amb un fons amargant, amb situacions que fan riure... per no plorar.
La Pepa i la Chelo treballen  a la cuina d'una merda de restaurant de menú barat, per una merda de sou i particularment porten una merda de vida, cadascuna amb el seus problemes: l'una ha d'aguantar al seu marit, un dropo impenitent, i l'altra la seva mare, eternament malalta i absorbent. Com es pot veure el panorama no és per tirar coets. Ni un bri de llum? Sí; les dues estan enganxades a una tele-novela californiana, i a causa d'ella s'han forjat certes esperances... que les ajuden a sobreviure. La trama està hàbilment portada, i a cada canvi —de jornada, de situació...— amb els llums quasi tancats, el públic escolta breument un diàleg de la tele-novela, d'un carrincló bíblic.
Una escenografia bona de Joan Negrié, que també n'és el director ens situa en aquesta cuina galdosa on les protagonistes es fan il·lusions, s'expliquen les frustracions mentre atenen els fogons (perdoneu que m'ha quedat mig en vers); es fumen l'últim cigarret perquè demà ho deixaran, segur, i es beuen els seus vasets de vi per ajudar-se a oblidar tota mena de fracassos.
El diàleg te moments brillants, però cap al final l'obra es desmarxa una miqueta, però atès que les dues protagonistes ja van borratxes —una de les coses més perilloses en teatre—, déu n'hi dó de com s'ha mantingut el nivell. Bones actuacions de Carmen Flores (no és la germana de la Lola de Espanya) i Paloma Arza. El vestuari cutre, cutre de collons, o sigui molt adequat per la peça.
El Tanta ple d'un públic que ha aplaudit amb ganes. Moltes cares conegudes com es correspon a una pre-estrena en la que, com sempre, ens han ofert una copa de vi abans de l'obra. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada