19 de juny 2015

Fuck You

FUCK YOU
( a l'Àtic 22)



S'està rematant el Festival Píndoles amb la #GiraPíndoles, que no és altra cosa que portar les quatre obres guanyadores del festival en gira per uns quants teatres de Barcelona. Jo he optat per l'Àtic 22 que s'ha omplert fins a la bandera i em consta que amb llista d'espera. Les coses ben fetes tenen èxit i les entrades volen. De les quatre obres guanyadores, dues ja les havia vist al Alberg Mare de Déu de Montserrat i ja van ser comentades, per tant em limitaré a les dues que per a mi han sigut noves.
Fuck You és un curt escrit per Marta Solé i dirigit per ella mateixa i Oriol Puig. Dues dones joves estan a la barana d'un pont. Miren plàcidament el corrent de l'aigua i els aneguets, si n'hi han? No, una d'elles està desesperada i es vol suïcidar fotent-se daltabaix, i de les dues és la que te un bon càrrec a l'empresa en que treballen; tot i així n'està farta; ha putejat el personal que està per sota d'ella i crida un desesperat "ja n'hi ha prou". L'altra és una empleada que ocupa un lloc de baixa qualitat, però al veure-la en aquella situació la vol ajudar, tot i que d'una manera com a mínim curiosa. Per començar li deixa com el que no vol la cosa que si no es tira deu ser perquè no ho te massa clar; sembla que més aviat la incita a saltar d'una punyetera vegada. Li revela el mal nom amb que l'anomenen el personal de la planta: "la filla de puta". També que es comenta que per arribar on ha arribat s'especula amb la quantitat de polles que s'haurà d'haver menjar... No sembla una gran ajuda. No continuo perquè sóc un dels firmants de la Convenció de Ginebra Anti Spoilers.
No sé com hauran muntat l'obra a les altres sales on ha passat el #GiraPíndoles, però a l'Àtic 22 l'han fet a l'escala. A la part alta les protagonistes mig emparrades damunt la barana que feia de pont i els espectadors repartits escales avall amb una visió molt interessant , com si fóssim l'aigua del riu. Ha quedat molt bé tot i que ens hem trinxat les cervicals en una posició incòmode, però ha valgut la pena. En una propera edició un servei de massatges seria tot un detall.
Bona direcció amb el resultat de molt bones actuacions de les protagonistes: Mireia Gubianas i Vanessa Segura que han estat molt convincents. He sortit satisfets i hem aplaudit amb ganes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada