25 de jul. 2011

NIT DE TANGO
(al Teatre Grec)







     Aquesta nit al Teatre Grec hem vist un espectacle  dedicat al TANGO, així en majúscules (no oblidem que el tango és patrimoni de la humanitat). Un espectacle que ha començat amb Mario Gas recitant Jorge Luis Borges, personatge fosc, defensor de la dictadura militar, però autor de texts formidables. En sap d’interpretar el Mario Gas.

     A continuació set parelles han ballat un seguit de tangos interpretats per una orquestra de cinc músics capitanejada per la violinista Erica di Salvo. Han ballat tango clàssic i han anat evolucionant cap a tango més modern. Els catorze intèrprets ho han fet al màxim nivell, amb bones coreografies i una precisió notable. La orquestra (piano, contrabaix, violoncel, bandoneó i violí) molt bona i els arranjaments, excel·lents.
     Després ha aparegut la Cecilia Rossetto, emocionada en el seu retorn a Barcelona. Ha recordat els temps en que hi vivia dirigint-se  al públic en català. Ha cantat més que fet de showoman, que és com potser la recordàvem aquí. Anava acompanyada d’un duet de guitarra i bandoneó boníssim. Abans d’acabar ha cantat un tango en català a mitges amb en Mario Gas. Ha quedat simpàtic i s’ha posat a la butxaca el personal que encaro no hi tenia.
     Finalment ha reaparegut la orquestra i els ballarins i han fet un repàs final d’interpretació i dansa, aquesta vegada amb la vesant més moderna, o sigui Astor Piazzola. Ens han ofert un molt bon espectacle ben dirigit amb autoritat per Nélida Rodríguez.
     El Grec estava ple a rebentar i el públic ha aplaudit amb generositat. Els comentaris mentre fèiem cua per sortir (no és fàcil evacuar un Grec ple) eren de satisfacció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada