29 d’abr. 2012

Lava

LAVA
(a la plaça del Teatre Lliure de Montjuic)




Última performance de “El Lliure dels Nens”, una idea remarcable que esperem tingui continuïtat.
S'ha de construir un aparcament i els geòlegs que estudien el terreny fan una gran troballa: quinze metres sota terra senten sorolls inexplicables i amb l’ajut d’una càmera especial descobreixen que el subsòl està habitat per uns éssers diminuts. Els petits espectadors col·laboraran en la investigació.
Martine Decroos, de l’Studio Orka és la creadora d’aquest espectacle que està molt ben dissenyat. Per començar no es fa al teatre, sinó en una carpa de la plaça (la dels investigadors que han fet el descobriment). Els tres personatges es reparteixen els papers clàssics: el rondinaire, el bonifaci i el que mana. No és un espectacle ensucrat (Walt Disney fa temps que ha mort); un dels meus néts fins i tot en un moment es va espantar, però de seguida es recupera el bon rotllo.
Una de les bones idees és que els espectadors no estan passius, doncs des del primer moment es demana la col·laboració de la canalla, començant per dir que el que s’explicarà s’ha de guardar en secret, cosa que es solemnitza amb una promesa col·lectiva, tots agafats de les mans.
Pel que em van dir “els de la casa” s’omplen totes les sessions. Nosaltres,la meva filla, jo i tres néts petits, en ho vam passar molt bé. Per cert, si en teniu ocasió, entreu a la pàgina de l’Studio Orka www.studio-orka.be/ una xulada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada