30 d’abr. 2012

Amb una mà al davant i l'altra al darrera


AMB UNA MÀ AL DAVANT I L'ALTRA AL DARRERE

(novel·la d'Alan Bennett)





Per fi han traduït al català Amb una mà al davant i l’altra al darrere, la primera novel·la d’Ala Bennett, gràcies Empúries!
Aquest autor anglès és conegut a tot el món per les seves peces de teatre com La bogeria de George III o Els nois d’història (aquí estrenada per Pou al teatre Goya), però també ha fet de guionista pel cine i la televisió, a més d’actor en una pila de pel·lícules. És un d’aquests fruits que, de tan en tant, dóna la universitat d’Oxford. Fa uns deu anys es va posar a escriure novel·les, una de les més famoses Una lectora poc corrent que explica la iniciació a la lectura de l’actual reina d’Anglaterra.
El llibre a que ara em refereixo parla “dels Ransome, una parella convencional típica i tòpica, vagament insatisfets, de classe mitjana, sense fills i emocionalment bloquejats” que una nit, al tornar de la òpera, es troben que al pis on viuen no hi ha quedat res: els han robat, fins i tot l’escombreta del wàter...
L’obra és divertidíssima, escrita en un estil humorístic molt anglès, precís i contundent, sens dubte hereu dels grans mestres com P. G. Wodehouse, el creador del majordom Jeeves.
Poc més de cent pàgines que es llegeixen en una bufada, però això sí, eviteu fer-ho a qualsevol lloc públic perquè la gent us mirarà “raro” al sentir-vos riure tot sol. També és molt recomanable una altra novel·la seva titulada La ceremonia del masaje, aquesta editada per Anagrama només en castellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada