27 de jul. 2012

Boys Don't Cry

BOYS DON'T CRY
(a l'Espai Lliure)





Avui hem pogut tornar a l’Espai Lliure gràcies al Grec, on s’ha estrenat aquesta obra de Victoria Szpunberg dirigida per Glòria Balañà. El títol està agafat d’un LP que The Cure, la banda britànica de rock, va publicar al 1980, i el tema serveix per situar-nos en els temps de joventut i idealisme dels tres protagonistes de l’obra.
Una habitació, que resulta ser el despatx que te a la vivenda un dels personatges, és l’escenari de la retrobada amb el seu millor amic de joventut, escriptor, intel·lectual, idealista... i fracassat. L’amo de la casa, en canvi, ha arribat lluny com a productor o editor, també en el món de la cultura; fins i tot s’ha casat amb la noia amb la que els tres compartien il·lusions. Es palpa a l’ambient la tensió d’una pila de problemes no resolts, entre altres els sexuals.
L’entrada és molt bona i la obra camina endavant amb decisió amb una tibantor en augment. Llàstima que cap a la meitat es perd una miqueta amb alguna pirueta que banalitza la història, però en general està ben resolta, especialment les escenes de tensió eròtica de trio. Els actors han estat molt bé, o sigui premi per a la direcció. Il·luminació i vestuari correctes, no és obra de lluïment.
                L’espai Lliure quasi ple i els actors, que han fet sortir a tot l’equip, han rebut bons aplaudiments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada