21 de juny 2015

Presentació de la Temporada 15/16 al Lliure

PRESENTACIÓ DE LA TEMPORADA 15/16
(al Teatre Lliure de Montjuic)



El director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, ens ha presentat avui el proper curs 15/16, una temporada amb novetats molt interessants, segons el meu punt de vista. Amb una Sala Fabià Puigserver quasi plena —i se n'han fet dues sessions— ha començat parlant dels resultats de la temporada recentment acabada, extraordinaris, encara millor que l'anterior que ja va ser com una mena de miracle, però com que els ateus com jo no hi creiem en miracles i som més cartesians, pensem que aquests èxits s'aconsegueixen amb la feina ben feta —vaja, la que no té fronteres, tot i que ara citar Pujol és com mentarle la bicha a un andaluz—. A partir d'aquestes dades ha dit que estava un pèl acollonit perquè quan s'arriba quasi al sostre, el més normal és començar a baixar, però vist el programa que ens ha presentat, dubto que passi.
Ha desgranat una a una les obres que podrem veure, no cronològicament, sió fent quatre grups per la seva temàtica: Violència i Poder, Veritat i Ficció, Políticament Incorrecte i Individu i Tragèdia, també ha dit que hi ha algunes obres inclassificables i que naveguen per lliure dins el mar de la temporada. Ens ha comunicat la liquidació de La Kompanyia, que ja ha acabat el seu contracte amb els objectius acomplerts, i amb els seus components que ara ja poden volar sols —jo estic segur que ho faran i seran vols llargs i fructífers—. Ha parlat de la creació d'una nova companyia que funcionarà amb paràmetres lleugerament diferents, dels espectacles infantils amb un retorn econòmic super, super negatiu, però altament positiu a tenor dels treballs que reben de les escoles que hi han participat, i que el Lliure, com a teatre públic que és, aposta molt fort per a la producció pròpia. Jo ho aplaudeixo perquè això és fer país malgrat la situació en que ens deixen els PPodrits i PPocavergonyes que ens apugen l'IVA i altres PPutades culturals.
Però hi ha una iniciativa que m'ha sorprès molt agradablement: Els Oficis del Teatre. Els espectadors que vulguin conèixer de primera mà les particularitats dels oficis teatrals es podran apuntar a uns tallers per aprofundir en el coneixement del fet escènic. Jo ja faig cua per apuntar-m'hi, i sembla que això es farà en un espai màgic, una de les cúpules que coronen l'edifici i que s'anomenarà El Mirador.
Acabo; avui he tornat a comprovar que Lluís Pasqual és un gran comunicador, una persona que coneix molt bé la seva feina i quan l'explica encomana entusiasme. Només ha faltat que salpebrés la compareixença amb un parell d'anècdotes per posar-se als assistents a la butxaca. Tots hem sortit pensant que l'any que ve serà millor, per cert títol d'una obre de teatre estrenada el 2011, divertida i esbojarrada escrita per quatre dones, però aquesta ja és una altra història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada