10 de maig 2011


PSC o PSOEc
(Opinió)





          Aquesta tarda a Madrid ha passat el que molt catalans ens temíem que passaria: els diputats del anomenat Partit dels Socialistes de Catalunya en votat en contra del que li convé al nostre país. “Però, com és possible?”, ens preguntem molta gent. La resposta no és senzilla, però sí evident. Ni són socialistes ni són de Catalunya.
          M’explico. És possible que estiguin afiliats i fins i tot paguin una quota al partit abans esmentat, el que porta el nom “socialista” al costat d’una rosa i una C, però de socialistes no en tenen res. També és molt possible que visquin i fins i tot hagin nascut en territori català, però tampoc són catalans. Ser socialista i ser català són dues coses que demanen quelcom més.
          Aquestes persones, vint-i-cinc! poca broma, el que sí són és alumnes avantatjats d’un personatge obscur que es diu Alfonso Guerra, aquell que ho sabia tot menys que tenia un germà lladre que feia servir el seu despatx. El que se les donava d’intel·lectual i va encunyar aquella frase famosa: el que se mueva no sale en la foto, que traduïda al català vol dir, el que no obeeixi serà expulsat de la menjadora.
          Adéu 1.450 milions d’euros, quasi un quart de bilió de les antigues pessetes. M’esgarrifo de pensar que d’aquí a poc pugui guanyar les primàries i posteriorment les eleccions, aquella noia tan valorada que es diu Carme Chacón, catalana i del PSC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada