10 de maig 2012

Els Jugadors

ELS JUGADORS
(al Teatre Lliure de Gràcia)





Un barber, un enterramorts, un actor i un professor de matemàtiques: són els jugadors, que es retroben com ho feien temps enrere per fer una partida de cartes, però ara el motiu és un altra. Quatre fracassats sense possible rectificació, doncs ja ronden els 60, edat difícil per tornar a començar.
La trobada es realitza al pis del professor, a la cuina, vella i deixada, no massa neta, polsosa. Magnífica escenografia d’Enric Planas sàviament il·luminada per Xavier Clot. De mica en mica anem coneixent als personatges i els seus problemes. El professor està suspès per una agressió, el barber es va vendre la barberia i ara només és un empleat al que acomiaden, l’enterramorts és un histèric que es refugia anant de putes, però sempre amb la mateixa i l’actor és un fracassat que acudeix a càstings on no aconsegueix cap paper. Apart d’aquests tots tenen un bon sac de problemes afegits.
Les actuacions són supèrbies: Benito, Boixaderes, Bosch i Ruiz broden cada paper. Cal felicitar a Pau Miró com a director que els ha conduit pel bon camí. En canvi ell mateix com a autor, crec que no ha estat a gran nivell, doncs l’obra m’ha semblat fluixeta, passa bé, però no és cap cosa i la pirueta final ha quedat divertida, però costa d’empassar.
Tot i així m’he divertit. El Lliure de Gràcia ple a vessar i aplaudiments a dojo. Crec que no queda paper per vendre: enhorabona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada