6 de juny 2012

Palau de Destral

PALAU DE DESTRAL
(a La Seca)


T'ho pots creure
Ariadna? -va dir Teseu-  el Minotaure
gairebé  no es va defensar.
 J. L. Borges.





Dèdal va construir un laberint en el qual el rei Minos de Creta va tancar al fill de la seva esposa Passífae, el monstre que va engendrar luxuriosament amb un toro; d’aquesta unió en va néixer el Minotaure, cos d’home i cap de brau. Minos rebia d’Atenes, a compte d’antics conflictes, un tribut cada nou anys: set nois i set noies destinats a se menjats pel Minotaure. Teseu, fill del rei Egeu d’Atenes, s’oferí voluntari per matar el Minotaure i acabar amb aquesta sagnia. Ariadna, filla de Minos i germana del Minotaure, estava enamorada de Teseu i el va ajudar, entregant-li un cabdell de fil finíssim que li serviria per poder sortir del laberint.
Aquesta preciosa història relatada per Ovidi en les Metamorfosis ha sigut la lectura dramatitzada de la Taula de Poesia dels Amics del Brossa, que sota la direcció d’Enric Umbert han fet avui un grapat de “addictes” a aquesta sala, i ho han fet molt bé. 10 persones, amb el text a la mà, assegudes en cadires disposades “aleatòriament”, s’anaven aixecant i recitant un bocí de text, l’un darrera l’altra. Un noi amb una mena de cítara encoixinava el relat amb un fons musical. Realment ha sigut màgic.
La gent del Brossa són en veritat especials; no hi ha masses agrupacions d’amics del teatre que siguin tan participatives, i com que fan les coses ben fetes i amb el cor (això és molt important), es nota i tenen seguidors. L’aforament de La Seca és de 140 butaques i avui mitja hora abans de començar s’amuntegaven més de 170 persones intentant entrar a l’acte. Jo d’això en dic èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada