14 de març 2014

Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce

CONSEJOS DE UN DISCÍPULO DE MORRISON A UN FANÁTICO DE JOYCE
(al Teatre Tantarantana)



Avui al teatre Tantarantana s'ha estrenat aquesta obra de títol llarg, llarguíssim basada en la novel·la que van escriure a quatre mans Roberto Bolaño i Antoni García Porta, del mateix títol també llarg, llarguíssim.
La història és una mena de thriller claustrofòbic ambientat a la Barcelona dels anys 80, on una parella de joves, ell escriptor que no arriba ni a la categoria de fracassat perquè no ha acabat res, i ella, la seva nòvia sudamericana, amoral, sense ofici ni benefici que arrossega al xicot en una carrera delictiva d'atracaments i morts gratuites... però això passa realment o estem escrivint o intentant escriure una novel·la? Ningú ho aclareix i cada espectador pot tancar el tema com millor li sembli. Tot això salpebrat amb connexions literàries i força coses més.
La posada en escena és correcte i en certa manera curiosa, ja que els actors actuen sense amplificació, però  tenen a l'abast dos micros i de tan en tant s'hi acosten i parlen via amplificació. Això estaria bé si no hagués creat alguns problemes d'audició, segons com quasi inaudible i de sobte et fotien un pet de veu que et destarotaven els timpans. Penso que és un problema que es corregirà fent que els intèrprets projectin millor la veu quan estan en acústic, i rebaixant una mica els decibels quan ho fan en forma amplificada, i tenir en compte que aquest teatre no és una joia de l'acústica.
L'obra està farcida de projeccions videogràfiques suposo que intencionadament borroses i fosques. A mi no m'han aportat gran cosa; ja no és cap novetat i hi estem tan acostumats que de vegades ja ni les veiem. Els fons musicals molt interessants i el vestuari adequat al que representen, dos penjats que es passen part de la història ell en samarreta i ella en calces.
De les interpretacions pel meu gust ha destacat la Claudia Benito en el seu paper de descerebrada. El Nao Albet penso que hauria d'intentar contenir la tendència a exagerar, però aquesta és feina del director Fèlix Pons que, si més no, li ha permès.
Ni d'estrena i el Tantarantana fins a la bandera, amb molta gent de la professió. Al final ha sortit a saludar tot l'equip. Tot i així els aplaudiments m'han semblat justets i força tebis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada