4 de nov. 2014

Eileen Shakespeare

EILEEN SHAKESPEARE
(a la Nau Ivanow)



Ens trobem enfront d'un monòleg, en realitat un soliloqui força estranys que ens explica una història que en principi ens interessa poc; vaja, a mi gens, però tot i no interessar-me m'atrau. I això?  M'haurà fet mal la fabada asturiana? El cambrer ja m'ha advertit que menjar fabada i veure aigua no podia ser bo... No, el que passa és que el monòleg, ja d'entrada, te una potència fora del comú, en part pel text i en part per la intèrpret.
Eileen Shakespeare és mare d'un nadó; ben jove la van casar contra la seva voluntat, ja que el que ella volia era escriure i recitar, però al segle XVII a Anglaterra el teatre estava reservat als homes. Tot i així abandona la família per provar sort a Londres. Es guanya la vida mostrant els pits a canvi d'uns penics...
Continuo pensant que la història no te massa interès però que d'alguna manera captiva. Fabrice Melquiot és un autor francès nascut l'any 1972 que ja porta escrites un bon grapat d'obres malgrat la seva joventut. Aquesta, fins allà on se jo,  es va estrenar a Barcelona l'any 2008 al Tantarantana per una altra companyia, director, actriu...
L'actual posada en escena és força particular: un llit i un sostre del que pengen una infinitat de bombetes que apart de ser la il·luminació, en moments àlgids del monòleg s'encenen amb més intensitat marcant un punt de tensió. Georgina Yebra ho dona tot, actuant amb una potència remarcable, més tenint en compte que està embarassada, molt embarassada. Penso que la directora Raissa Brighi —vinculada a Amagatteatre— ha fet un bon treball de direcció. La sala —una de les de la Nau Ivanow— força plena i el públic ha respost amb una bona tanda d'aplaudiments.
Acotació al marge. Al vestíbul on hi ha el bar de l'Ivanow hi ha una exposició de fotos del alma mater de la casa, Xavier Basiana. Sota el títol genèric de Somni d'Estiu amb... hi ha un seguit de fotos molt bones, boníssimes del autor amb diverses noies nues, algunes de les quals coneixereu. Mireu-les per ordre perquè el títol de la última és de premi.

Qwerty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada