3 de maig 2015

El Duelo

EL DUELO
(als Lluïsos de Gràcia)





Una cap de setmana més amb el Festival Píndoles i @nanoteatre dels Lluïsos de Gràcia. Pels que no sabeu de que va, es posen en escena quatre obres de teatre breu que al llarg de la tarda i nit es representen quatre vegades cada una; el primer passi a les vuit i l'últim a les onze. Avui ha estat la cloenda, però els aficionats tenim l'esperança de que se'n faran més.
El Duelo és la primera obra que he vist avui, una peça escrita per dones, interpretada per dones i que ens parla de dones, més que res perquè "l'home" estan a punt d'enterrar-lo. Ja ho fan això els homes, de morir-se abans de les dones. Sabine Dufrenoy i Marcela Terra l'han escrit a quatre mans i tot i haver començat com un divertimento —segons elles— els ha sortit una minipeça rodona i amb un llenguatge molt treballat, d'aquells que has d'estar més al cas del que no es diu que no pas del que expliquen.
En els lavabos d'un tanatori dues dones joves, guapes i elegants esperen per enterrar al seu estimat. L'una vestida molt formal, l'altra potser excessivament vistosa —a ell li agradava molt la festa, confessa—. Es coneixen? Sí. Una d'elles ha perdut una cosa important i busca i busca fins i tot per sota les cadires dels espectadors. Sembla que sense allò no el podran enterrar... Per cert, això del duelo —l'obra és en castellà—ho hauríem de traduir com a dol, o com a duel, desafiament?
L'encertada direcció és de la mateixa Marcela Terra i les dues dones estan interpretades per Nausica Bonin i Padi Padilla, molt be totes dues. Aquestes obres curtes no tenen escapatòria; o estan molt ben travades o es comencen a descosir amb una facilitat aclaparadora. El lloc on s'ha representat la peça, els lavabos del primer pis dels Lluïsos, atapeïts d'un públic que ha aplaudit amb ganes. Enhorabona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada