3 de maig 2015

El Efecto Forer

EL EFECTO FORER
(al #nanoteatre dels Lluïsos de Gràcia)



Segona obra que vaig veure ahir al #nanoteatre dels Lluïsos de Gràcia: El Efecto Forer. El nom fa referència a la tendència a acceptar una descripció de la personalitat com a pròpia i molt precisa, quan en realitat es podria aplicar a moltes persones, de fet moltíssimes. És un tema estudiat científicament.
A partir bàsicament d'això l'autor Christian Avilés ha escrit una obra intel·ligentíssima, divertida i molt dinàmica, 15 minuts de voràgine on no queda ni un fil per lligar, on cada paraula, cada coma i cada signe d'admiració està al seu lloc precís i on els dos actors, Thais Blume "la noia" i Luis Espinosa "el noi" en fan una representació ajustadíssima, amb el seu punt just de sorpresa, incredulitat, credulitat... una llarga gamma d'actituds. Al final de l'obra hi intervé breument un tercer personatge que no consta als crèdits, però jo crec que és el propi autor.
La peça es va representar al terrat de la part dels Lluïsos que no està en obres i els personatges representa que estan en un parc públic, la noia llegint asseguda en un banc i el noi també llegint però observant-la de lluny. Finalment el xicot s'acosta, seu al costat de la mossa i comença les coincidències i... no explico res més.
És de les coses més bones que he vist mai en format microteatre, per la història, per la direcció de Núria Martínez i per les actuacions, molt convincents, i és que quan l'obra és rodona, els actors poden donar tot el que porten a dins, o així ho crec jo. Felicitats gent de Entropel!
Última nit de #nanoteatre als Lluïsos de Gràcia. S'ha acabat el Festival Píndoles amb un èxit aclaparador. Aquest dissabte hi havia bufetades (metafòriques) per obtenir una entrada i les diferents sessions estaven plenes a rebentar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada