9 de juny 2015

Mata el Teu Alumne

MATA EL TEU ALUMNE
(a la Sala FlyHard)



L'obra que actualment està en cartell a la FlyHard és aquest XXXVIII Premi Born de Teatre, una obra que hauríem d'incloure en el gènere thriller psicològic, tot i que la classificació de les peces no és important; el que compta és el que comuniquen.
La peça, segons la meva manera de veure, comença bé. Un novel·lista d'èxit rep a una dona interessada en parlar del seu últim llibre. L'entrevista comença amb alguns entrebancs pel maldestre que és l'autor i el malament que s'explica la visitant, que està molt nerviosa. Al cap d'una estona ens assabentem que el marit de la dona, professor de literatura moderna, ha matat a un seu alumne esberlant-li el cap amb una raqueta de tennis, fet que passa a la novel·la publicada de l'autor, fil per randa. No faig cap spoiler, ho explica el programa de mà.
Pel meu gust l'obra comença una mica massa accelerada, brusca i amb els actors cridant molt, però és assumible. A la trama hi tenim l'escriptor, la seva dona i un fill, per una banda i la dona de l'assassí i el fil, per l'altra. Com a escenaris casa dels uns i casa dels altres, però tan els intèrprets com els escenaris són sempre els mateixos. Això no seria cap problema, però requereix una batuta molt afinada que em sembla que no hi ha sigut. Per acabar-ho d'espatllar l'obra s'ha allargat excessivament donant voltes i voltes a la mateixa teranyina, fins que ens ha produït desinterès, i en el món de l'espectacle no es pot avorrir al personal; no sé si és la llei número ú o la catorze, però és així. Un altra problema per a mi ha estat la utilització de simbolismes que no he entès i m'han aportat més confusió que llum.
Em guardaré molt de dir que el trio d'actors ho ha fet malament, però és molt difícil, per no dir una altra cosa, defensar amb solvència una cosa que a base de reiteracions costa d'aguantar. La Fly plena, però els aplaudiments moderats i una mica per compromís. Llàstima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada