17 de juny 2017

Fer un braç i un cor

FER UN BRAÇ I UN COR
(a la Sala Beckett)




          Fa mig any Sergi Belbel va impartir un curs de dramatúrgia en que els participants van fer adaptacions lliures de textos clàssics. Ahir a la Sala Beckett s'hi va fer la lectura de dos d'aquests treballs. Jo només podré parlar d'un d'ells perquè a l'hora que feien el segon tenia un altra compromís. Per quant la pastilla de la ubiqüitat?
          "Fer un braç i un cor" és una expressió popular que significa anar unit amb un altre en sentiments i obres, i aquest és el títol de la lectura dramatitzada escrita per Carme Canet i que Edu Buch, Òscar Castellví, Edgar Duran, Anna Gras-Carreño, Roger Sahuquillo i Estel Solé han interpretat.
          És una peça que encara no està acabada però que l'autora juraria que ja te molt clara dins el seu cap; per això la lectura ha durat només mitja hora. Una peça que parla de violència d'homes sobre dones i per això s'acosta al text de Lope Fuenteovejuna. El que hem vist comença amb una projecció de TN amb imatges de jutjat pel cas dels cinc descerebrats que van violar una noia aprofitant els batibulls dels Sanfermines. Després passem a una part més "segle d'or" per anar a parar a l'actualitat, amb mòbils i missatges de WatsApp.
          L'autora ens anava situant a cada escena, doncs com he dit l'obra no està acabada, i això a mi m'ha fet un efecte d'intriga, unes ganes de saber més el que estava passant, doncs al anar fent salts, els intèrprets doblaven papers, i en algun moment se m'ha fet difícil seguir l'obra amb total comprensió, i com dic encara se m'ha fet més suggerent, allò de "t'ho insinuo, però no t'ho acabo d'aclarir".
          Si hi afegim unes molt bones i convincents actuacions sota la direcció de la mateixa Carme Canet, tenim, tindrem, un molt bon espectacle, a voltes en vers, de vegades poètic, amb música i amb moments molt durs. Com diu el programa de mà, una crida a la lluita activa per defensar la dignitat.
          Vinga, volem veure l'obra acabada i que s'estreni!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada