13 de jul. 2013

Tots fem Comèdia

TOT FEM COMÈDIA
(al Teatre poliorama)




A Joaquim Oristrell se’l coneix com a guionista, però també ha dirigit, especialment per la TV, però si li haguéssim de fer una fitxa policial hi posaríem “guionista”. Doncs en aquest Grec s’ha estrenat com a dramaturg i director de teatre amb aquest Tots Fem Comèdia que —sí, ho heu endevinat— és una comèdia, i ben divertida.
Dos companys porten junts al món del cine trenta anys, l’un com a guionista i l’altra com a director. Han tingut molt èxits, però últimament... Volen tornar a fer una peli important, potser la última, però els productors demanen gent jove i per això la seva idea la passaran als seus fills —un noi i una noia molt joves— que hauran de simular que en son els autors. Ho heu tornat a endevinar: les coses es compliquen, per això és una típica comèdia amb mentides i embolics; res de nou?
Sí, sí que hi ha de nou. Per començar tenim un quart personatge que no està a la trama. Un pianista que sembla que ho sap tot i fa les seves reflexions, cantades; i és pianista perquè l’obra també és un musical on els quatre protagonistes a més d’actuar canten i el pianista els acompanya. Però hi ha més; una utilització del vídeo espectacular —de Daniel Escalé— mol ben aplicat i amb unes imatges impactants, no per estranyes sinó per la seva nitidesa. Es nota que el Sr. Oristrell ve d’aquest món —no em refereixo a aquesta vall de llàgrimes, sinó de la TV i el cinema, cony, que ho enteneu tot a l'inrevès—.
Jordi Bosch i Ferran Rañé fan de personatges grans i Nausica Bonnin i Peter Vives de joves, tots quatre excel·lents, tan en les actuacions com en les cançons. Diria que als joves se’ls nota que han estudiat cant, però els veterans no s’han quedat enrere. A destacar l’actuació de Joan Vives com a magnífic pianista —ja ho sabíem— però també com a cantant, compositor i lletrista. Les cançons boníssimes i perfectament integrades en el que demana cada moment.
Bona il·luminació i vestuari —que deuen ser de algú, però no consten en els crèdits—. Em sortit contents de la representació després d’obsequiar als actors amb una bona tanda d’aplaudiments. La mala notícia: malgrat ser un espectacle del Festival Grec, mitja platea al Poliorama, i avui és divendres. Aquests cabrons del PP se’n sortiran d’enfonsar la cultura. La bona: fa uns dies ha nascut una nova pàgina que parla de teatre. Poseu al Google www.teatrebarcelona.com Te molt bona pinta.

1 comentari:

  1. Celebro que t agradés, però et diria que els veterans canten molt millor que els joves. La mitja platea també pot ser pq no han fet massa promo i akesta no és una obra només pels teatreros q estem a la última de tot.
    Ah, el Macbeth es-pec-ta-cu-lar ;p

    ResponElimina