23 de febr. 2014

Bleu

BLEU
(al Mercat de les Flors)




El que he vist avui al Mercat de les Flors no sabria dir si és un espectacle de dansa —que sí— o una performance de projeccions lumíniques videogràfiques —que també— o de videomapping —ves a saber—, però sí sé que és un espectacle captivador, d'una qualitat excepcional amb forta interacció del públic infantil, tot i que l'espectacle és molt adequat per espectadors dels 4 als 90 anys.
De seguida ens adonem que estem al mar, segurament la mediterrània que és "el nostre" mar —mare nostrum el van batejar els romans—; el mariner o pescador que veiem tibant una corda o una xarxa ens ho diu ben clar. I apareix una fada, una sirena o una nimfa, m'és igual i deixa anar una perla lluminosa, i mentre el mariner dorm el cobreix amb un mantell màgic que farà que d'ell surtin coses meravelloses amb vida pròpia, tot efectes de llum preciosos.
A partir d'aquí, el mariner busca canalla entre els espectadors i se'ls emporta com si fos un flautista d'Hammelin al centre de l'escenari i els fa jugar i empaitar estrelles de mar i peixos que "estan vius" gràcies a una tècnica meravellosa i un equip de tècnics que fan miracles. El moment en que el terra de l'escenari és sorra de platja, la canalla armats d'uns bastons dibuixen damunt l'arena i unes onades lumíniques de color blau envaeixen la platja talment com ho fan les onades i esborren els dibuixos, és de traca i mocador. Mentrestant la nimfa va dansant al voltant de tots.
Jo ja he passat la setantena i estava bocabadat. Si a això hi afegim que tenia els meus néts més petits jugant amb aquells peixos de ficció, us podeu imaginar que em queia la bava. A tota aquesta excel·lència hi hem d'afegir una música adequadíssima, difícil, electrònica, però que encaixava a la perfecció en aquest món oníric i màgic.
No és fàcil muntar un espectacle que valgui per un target tan extens que va de avis i pares a néts, però els de Compagnia TPO ho han aconseguit amb escreix. Francesco Gandi i Davide Venturini com a directors artístics, i Martina Gregori i Daniele Del Bandeca interpretant les coreografies de Anna Balducci ens ha fet tocar el cel amb les mans. Consulteu la cartellera perquè encara us queden alguns dies per anar-hi i portar-hi la canalla, si en teniu, i si no, també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada