29 d’oct. 2015

F.A.M.Y.L.I.A.

F.A.M.Y.L.I.A.
(a la Seca Espai Brossa)



Avui he vist l'obra que porta aquest nom curiós, escrit així, que sembla que serà una obra de temàtica familiar, però després hi ha un subtítol que diu el següent: Follamos Amando Mucho Y Luego Intentamos Arreglarlo. No, no va d'una família, es pot pensar... doncs sí. Em sembla que no he aclarit gran cosa, però és que jo de l'obra no he estat capaç d'aclarir res.
La cosa comença amb la presència d'una mena de narradora que ens explica que cinc xicots en calçotets representaran els diferents papers d'una família, i per no confondre'ns es posaran uns cartells on indica el paper que fan cada un: mare, germana, tieta, àvia i pare. El text és confús i erràtic; els diferents personatges expliquen "coses" i de vegades canten de manera curiosa, volgudament malament... En fi, que si algun dels actors hagués portat el cartell de La Paquera de Jerez, hauria colat igual.
No continuo perquè no sabria que dir, o potser diria un disbarat perquè queda clar que no he entès res, però també diré que no era l'únic. Tot i així alguns espectadors s'ho han passat de conya a jutjar per com han rigut a crits. A l'hora dels aplaudiments ha passat el mateix: alguns ho han fet en pla bèstia, cridant i xiulant, i altres ho hem fet per compromís, per educació, perquè la feina de l'artista sempre s'ha de gratificar, encara que sigui amb poc entusiasme.
La dramatúrgia és de Paula Ribó, una Mamzella. Dit així sona estrany, com si digués "un pit", però no, és una component del grup Les Mamzelles que entre altres coses, una temporada ens van mortificar les neurones explicant-nos com havíem de classificar la brossa. Al programa de mà no hi consta qui ha dirigit l'obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada