5 de maig 2018

REBOTA REBOTA Y EN TU CARA EXPLOTA

REBOTA REBOTA Y EN TU CARA EXPLOTA
(al Teatre Lliure)




          Va anar d'un pèl que em perdo Rebota Rebota Y En Tu Cara Explota per culpa de que hi ha coses que em fan fàstic, i en aquest cas veure la cara de l'actriu amb un ou rebentat, regalimant-li clara i rovell... em vaig dir que no. Sort d'una bona amiga que me la va recomanar i em va dir que a l'espectacle això no hi sortia. Gràcies Empar.
          Rebota... és una obra, com a mínim, curiosa. Planteamiento, nudo y desenlace... mande? No, no espereu una obra convencional; és un monòleg, és una performance... però sobretot és un crit de queixa, un aüc —per cert títol d'una altra molt bona obra en contra de la violència de gènere—, una denúncia perquè, es pot callar davant d'un centenar llarg de mortes cada any en mans de mascles amb testicles en contes de cervell? N'hi ha prou fent un minut de silenci davant l'ajuntament? Com diu el programa de mà "les dones no «perdem» la vida, a les dones se'ns assassina".
          Agnès Mateus i Quim Tarrida han bastit aquest espectacle en que l'actriu ens parla sense embuts, dient les coses pel seu nom, ajudant-se de projeccions que tan serveixen per mostrar un ampli mostrari d'insults referits a les dones, "puta, zorra, merda seca" com per fer-nos passejar per espais desolats, magatzems abandonats... 
          S'ha de dir que Agnès Mateus és un força de la naturalesa que parla i es mou amb una potència i velocitat increïbles, i quan fa un repàs sintètic de les heroïnes dels contes et descollones de riure, però een altres moments et fot el melic a lloc. Canta, crida, balla i es desespera, sola, només amb algun ajut esporàdic.
          Molt bona il·luminació de Carles Borràs i un tractament musical excel·lent en mans de Quim Tarrida, anant de la música xumba-xumba més estripada, al Vedrò Con Mio Diletto del gran, grandíssim Antonio Vivaldi en versió només orquestral.
          Espectacle molt recomanable que acaba aquesta setmana, però no ploreu els que no hi heu sigut a temps, el vostre àngel de la guarda vetlla per vosaltres. No, no el Marcelo que era l'àngelot que ajudava a aparcar a aquell ministre impresentable mala peça del Opus. Podreu veure Rebota... al Festival Grec, al Antic Teatre del 7 al 15 de juliol. Enhorabona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada